Bijzonder vind ik het altijd dat je bij een sollicitatiebrief, naast je cv/ portfolio, alsnog een motivatiebrief dient te schrijven. Ik stel me dan altijd de vraag, was ik dan niet gemotiveerd genoeg dat ik de tijd nam om mijn persoonlijke karakterkenmerken en ervaring op papier te zetten en te reageren? Ik solliciteer tenslotte niet zomaar en in een motivatiebrief kan ik van alles neerschrijven, maar ben ik ook zo in het echt? De kern voor mij is dan ook, Ramón Ciuráns (RC) is ook wie hij zegt dat hij is.

If you don’t like something, change it,

if you can’t change it,

change the way you think about it.

Authenticiteit 

RC is authentiek. Authenticiteit is wat mij betreft dan ook hét kernwoord. Je kunt echter pas van jezelf zeggen dat je authentiek bent wanneer je weet wat je het beste kunt, wat je kernwaarden zijn en waar je passie ligt. Wanneer je weet wie je bent, waar je voor staat en wat je echt belangrijk vindt, bind je mensen en kun je aan de slag. Je onderscheidende kenmerken, je talent en bijzondere prestaties, maar ook je eigenzinnigheid, levenservaring en plezier maken dit authentiek. Dit is waar hij voor staat en altijd voor zal gaan.

Met een schat aan levens- en werkervaring is RC authentiek zoals hij is. Namelijk de coach wanneer dit nodig is en motiverend wanneer het negativisme de overhand gaat nemen. Hij is duidelijk en hanteert met name afspraak = afspraak. Op persoonlijk vlak is RC straight, analytisch en heeft empathisch vermogen. Hij vergeet nimmer het doel waarvoor hij is aangesteld en geeft een reëel beeld van de gevolgen als er bepaalde (andere) keuzes worden gemaakt. RC draagt verantwoordelijkheid en durft z’n hoofd boven het maaiveld uit te steken. Hij kan slecht tegen onduidelijkheid, leugens of zaken die verdraaid worden. Communiceren is méér dan alleen praten is zijn overtuiging en stelling.

Samenwerken

RC houdt van krachtig samenwerken op basis van wederzijds vertrouwen. Hij vindt het belangrijk om elkaars kwaliteiten en emoties te erkennen, gezamenlijk een professionele dialoog op te zetten en concrete en duidelijke afspraken te maken. Daarnaast is hij commercieel en heeft een zeer groot netwerk. Hij ziet groeikansen in de markt en kan de juiste afwegingen maken als het gaat om het gestelde resultaat. Tegenslagen hebben we allemaal wel eens en dat is voor hem geen probleem. Er is volgens hem namelijk altijd een oplossing te vinden. Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen en dat moet de toegevoegde waarde zijn en is mede de kern achter DeAndereKantVanHetVerhaal en RC.